EPAL – Uitstekende resultaten in eerste kwartaal 2016. De EPAL- europallet verder in opwaartse trend

Beschrijving

PERSBERICHT

EPAL – Uitstekende resultaten in eerste kwartaal 2016. De EPAL- europallet verder in opwaartse trend

Düsseldorf, 24 mei 2016 – Na de uitstekende resultaten in 2015 met een toename van 10,9% en een totaal van meer dan 100 miljoen EPAL-pallets, waarvan 73,6 miljoen nieuw geproduceerde EPAL-europallets, zet de opwaartse trend in het 1e kwartaal van 2016 door:

In het eerste kwartaal van 2016 werden er wereldwijd 18,3 miljoen EPAL-europallets geproduceerd, wat een stijging van 5,1% ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande jaar betekent. De aantallen reparaties stegen het afgelopen jaar licht met 6,1 miljoen gerepareerde EPAL-pallets.

Martin Leibrandt, CEO van de Europese Pallet Association e.V. (EPAL): “De uitstekende resultaten van het eerste kwartaal van 2016 tonen de hoge efficiëntie van EPAL-europallets aan in de logistieke sector en de hoge acceptatie van het EPAL-systeem, ‘s werelds grootste open uitwisselingspool. Voeg daarbij nog het uitstekende werk van het Nationaal Comité, onze successen in de strijd tegen EPAL-palletvervalsingen en de ondersteuning van de gebruikers door middel van effectieve tools zoals de PalletCheck Express App, de kwaliteitsindeling en de EPAL Academy. Dit alles bij elkaar maakt de EPAL-europallet zo succesvol en duurzaam.”

Over EPAL:
De European Pallet Association e.V. (EPAL) werd in 1991 opgericht als overkoepelende organisatie voor erkende fabrikanten en reparateurs van EPAL/EUR-pallets en -gitterboxen. EPAL is wereldwijd verantwoordelijk voor een consistente kwaliteit van EPAL-ladingdragers en werkt hiervoor met een onafhankelijke, externe kwaliteitscontrole. Sinds 1 augustus 2013 laat EPAL onder een exclusieve licentie Europallets produceren en repareren met op de vier hoekklossen het brandmerk “EPAL in een ovaal”. EPAL heeft momenteel 15 nationale comités die als taak hebben om de EPAL-doelstellingen op nationaal niveau te realiseren, en is hiermee actief in meer dan 30 landen. Als vereniging heeft EPAL geen commerciële belangen en richt het zich bij alle beslissingen op de belangen van zijn partners in de industrie, de handel en de logistiek.

Meer informatie voor journalisten:
European Pallet Association e.V. (EPAL)
Andrea Engels
T +49 211 98 480 48 90
M +49 172 69 325 95
andrea.engels@epal-pallets.org

Media

Gallery

Website

Downloads