Trimble Transport & Logistics nv

Nieuwe functies FleetCockpit vereenvoudigen werk planner en chauffeur. Trips, Corridoring en actuele verkeersinformatie.

Trimble Transport & Logistics stelt verschillende nieuwe features van zijn planningstool FleetCockpit voor, waarin de planner op één scherm een realtime overzicht heeft over de positie van de auto’s en status van de transporten. ‘Trips’ biedt planners een

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Trimble Transport & Logistics stelt verschillende nieuwe features van zijn planningstool FleetCockpit voor, waarin de planner op één scherm een realtime overzicht heeft over de positie van de auto’s en status van de transporten. ‘Trips’ biedt planners een goed overzicht van verschillende taken voor één rit. Met de ‘Corridoring’-functie worden zowel planners als chauffeurs geïnformeerd over het al dan niet afwijken van de vooropgestelde route.

Meerdere via-punten in FleetCockpit zichtbaar

Speciale aandacht zal er zijn voor de FleetCockpit, zeg maar de ogen en oren van de dispatching waar het de gegevens vanuit de CarCube betreft. De FleetCockpit is voorzien van een aantal nieuwe features. Zo is ‘Trips’ toegevoegd. “Hiermee worden ritten vanuit het TMS of een plansysteem geïmporteerd en in de FleetCockpit weergegeven”, vertelt Chris Boogaard, Country Manager Nederland bij Trimble. “Aan deze ritten kan de planner één of meer viapunten toekennen die ervoor zorgen dat de chauffeur zich aan de vooraf bepaalde route moet houden.”
Dit laatste is o.a. praktisch op trajecten waar de te rijden route afwijkt van wat het navigatiesysteem berekent. “Bijvoorbeeld als de planner wil dat de chauffeur een andere weg neemt dan de tolroute”, zegt Boogaard. “Of als de chauffeur een laad- of losadres het beste op één bepaalde manier kan naderen, eventueel afhankelijk van het tijdstip.”

Corridoring geeft planner maximale invloed op de te rijden route

Met het plaatsen van een corridor rond een route in een rit kan de planner bepalen hoeveel er van de route afgeweken mag worden. “Verlaat de chauffeur de door de corridor afgebakende zone, dan stuurt de boordcomputer een alarmmelding naar kantoor,” zegt Boogaard. Deze functie kan ook gebruikt worden als bewijs dat een bepaalde route is gereden. Boogaard: “Bijvoorbeeld als transporteurs tol willen doorberekenen aan hun opdrachtgever.”

Actuele verkeersinformatie

Nieuw is ook de visualisatie van actuele verkeersinformatie op de kaart. “De planner kan hierdoor snel inspelen op de gevolgen van een ongeval, files of wegwerkzaamheden”, vertelt Boogaard. Daarnaast is het nu ook mogelijk om de files op de boordcomputer te zien. De chauffeur krijgt een melding van dergelijke incidenten die voorkomen op de geplande route. Op die manier hebben de planner en de chauffeur beiden zicht op de actuele verkeerssituatie. “Deze nieuwigheden zorgen ervoor dat de chauffeurs beter aangestuurd worden. En de klanten worden tijdig geïnformeerd. Dat zorgt voor tijdswinst.”

Besparingen en efficiëntie

Ondanks economische tegenwind blijven Nederlandse transporteurs investeren in met name truck-ICT, zoals boordcomputers. Hiermee kunnen ze zowel de eigen efficiency als de service naar de klant verbeteren. Verschillende transporteurs hebben recent (opnieuw) voor Trimble’s CarCube gekozen, waaronder: St. Van den Brink, Van den Broek Logistics, Van Houte Openeer, Alphatrans, Verwaal Transport, Westdijk Transport, Wesseling Transport, D.J. Middelkoop, Rensink Almelo, Otten Hoogeveen, Heitink Transport, Van Driegroep (Navobi) Ermelo, Koos van Gaalen (Poeldijk), Van Graaf Logistics. Een van de nieuwe gebruikers van de CarCube is Thomassen Transport uit Loenen. Dit bedrijf besloot om te investeren in de boordcomputers van Trimble omdat het zich realiseerde dat er flinke besparingen en efficiëntere werkwijzen mogelijk zouden zijn met de CarCube.

De CarCube in actie

Op dinsdag 15 en woensdag 16 oktober staat Trimble Transport & Logistics paraat om u te ontvangen op onze stand nr. 4.003 in hal 4 op Transport & Logistics in Antwerpen. Meer informatie op: http://www.easyfairs.com/nl/events_216/transport-logistics2013_34691/transport-logistics-antwerp-2013_34699/visitors_34700/welkom_34712/

Contactinformatie

Stuur ons een bericht