DHL Supply Chain: duurzaamheid bereik je door samenwerking

Blog7_DHL Supply Chain_beeld1

DHL Supply Chain: duurzaamheid bereik je door samenwerking

‘s Werelds grootste logistieke dienstverlener, DHL, trekt op Transport & Logistics 2023 volop de kaart van sustainability. “Onze stand wordt een ontmoetingsplek voor al wie met supply chain en duurzaamheid begaan is,” zegt Ann Vervecken, VP en Head of Business Development Benelux & Nordics. “We gaan samen met onze klanten, partners en bezoekers de dialoog aan. Hoe kunnen we gezamenlijk onze supply chain duurzamer maken?”

DHL Supply Chain biedt gespecialiseerde logistieke diensten, supply chain oplossingen en expertise voor diverse strategische sectoren zoals Life Sciences & Healthcare, Technologie, Auto-Mobility, Engineering & Manufacturing en E-fulfillment.

Het bedrijf doet dit met een scala aan diensten zoals transportoplossingen, warehousing, retourverwerking, value added services (zoals packaging services, ….) en service logistics.

”Onze missie hierbij: we willen de complexiteit van onze klanten zoveel mogelijk beperken en de waarde van supply chain maximaliseren,” aldus Ann Vervecken. “Nu de markten wereldwijd aan het groeien zijn, staan we met onze innovatieve logistieke oplossingen klaar om te helpen.”

Een beurs als ontmoetingsplaats

Ann Vervecken: “Transport & Logistics is voor ons een vertrouwd adres en een prima plek om potentiële en bestaande klanten te ontmoeten, om te sparren met partners en concullega’s. Iedereen is op onze stand altijd welkom. De koelkast is goed gevuld!”

“Bovendien is deze 3-daagse een uitstekende gelegenheid om nieuwe mensen warm te maken voor ons vak en onze purpose driven en duurzame aanpak.”

“Ik houd van de diversiteit van het beurspubliek, met een interessante mix van professionals en geïnteresseerden in transport & logistiek. Deze beurs in Antwerpen is in dat opzicht de beste promotor van onze sector en zet actuele onderwerpen zoals circulariteit, duurzaamheid, e-commerce en digitalisering op het netvlies.”

Vizier op sustainability

De centrale focus van de stand van DHL Supply Chain zijn hun inspanningen inzake sustainability en de samenwerking met klanten en partners hieromtrent.

Ann Vervecken: “In onze visie bereik je duurzaamheid door samenwerking.”

“Zo werken we in de Benelux samen met klanten voor het gebruik van elektrische bestelwagens en vrachtwagens voor bvb shuttles naar een warehouse of voor lokaal transport.
Daarnaast verrichten we vergaande inspanningen om onze warehouses CO2-neutraal te maken en om transportemissies drastisch te verminderen.

Ook inzake duurzame verpakkingen hebben we samen met klanten al heel wat bereikt.”

Wie wil, kan tijdens de beurs de vinger aan de pols houden aan de hand van downloadbare whitepapers over sustainability in supply chain. Via QR-codes op de stand kan je de whitepapers tijdens of na je bezoek binnenhalen en lezen.

DHL Supply Chain conferentie

DHL Supply Chain wil zich profileren als een kennisleider op het gebied van sustainability. Het bedrijf organiseert op Transport & Logistics ook een workshop rond dit thema. Je bent van harte welkom op dinsdag 17 oktober (13u-14u) in Antwerp Expo. Lees meer in het conferentieprogramma.

DHL Supply Chain: stand 1.117a