Empack 2024: de must voor wie actief is in de verpakkingsindustrie!

Dit was Empack 2022 in Flanders Expo

De gelijktijdige organisatie van Empack, Transport & Logistics en Logistic & Industrial Build in Flanders Expo was in 2022 meteen een schot in de roos. Dat smaakte naar meer. Op 17 en 18 september 2024 vindt de enige professionele verpakkingsbeurs in België daarom opnieuw plaats in Gent. Je krijgt er een overzicht van de volledige supply chain van de verpakkingsindustrie. Je komt er gratis in (maar vergeet je niet eerst te registreren).

Voor de spelers uit de verpakkingsindustrie vormt Empack dé Belgische afspraak van het jaar. Een niet te missen event om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in deze levendige sector. Ieder aspect van het vakgebied komt aan bod, van het creatieve ontwerp tot en met het vulproces. De organisatie bouwt verder op de vier solide pijlers van de voorgaande edities: beleven, ontmoeten, ontdekken, en zakendoen.

Raadpleeg de website voor het laatste nieuws

Empack 2024 speelt zijn troeven in Gent helemaal uit

De vakbeurs profiteert maximaal van de troeven van Flanders Expo als eventlocatie: vlot bereikbaar, centraal gelegen, volop parkeerfaciliteiten… Mede daarom trekt Empack in Gent, behalve bezoekers uit Oost- en West-Vlaanderen, ook geïnteresseerden uit Henegouwen en Noord-Frankrijk aan. Naast een logistieke hub vormt Gent tevens de thuishaven van tal van bedrijven uit de voedingsindustrie. Vandaar het succes van de combinatie met Transport & Logistics en de logistieke vastgoedbeurs Logistic & Industrial Build. De drie events versterken elkaar en plukken de vruchten van de onderlinge kruisbestuiving: exposanten bereiken een groter geïnteresseerd publiek, en bezoekers verkrijgen bredere kennis en inzichten.

Focus op de voedingsindustrie en e-commerce

Enkel op Empack krijg je op een en dezelfde plaats een totaaloverzicht van alle oplossingen, trends, technologieën en ontwikkelingen binnen de sector. Één zone is specifiek gewijd aan de e-commerce, een recent businessmodel dat een enorme impact heeft op zowel de verpakkingsindustrie als op de logistieke sector. Er is een toenemende vraag naar innovatieve en duurzame verpakkingsoplossingen. Verder winnen ook aspecten als personalisering en klantenervaring aan belang. De logistieke wereld moet op haar beurt innoveren en gebruik maken van nieuwe technologie, zoals AI, om tegemoet te komen aan de almaar hogere vereisten die klanten stellen inzake levertermijnen. Daarom gaat het om een ´duozone´, die zich letterlijk situeert op het raakvlak van Empack en Transport & Logistics. Een ideaal platform dus voor innovatieve spelers om hun diensten en producten voor te stellen aan een geïnteresseerd publiek.

Wat kan je ontdekken en beleven op Empack 2024?

De exposanten zijn actief in alle deelgebieden van de verpakkingsindustrie. Denk aan materialen (verpakking, vulmateriaal, lijm, tape), specifieke toepassingen (food, industriële goederen, smart packaging), en diensten (ontwerp, onderzoek, consulting). Daarnaast krijg je alle denkbare technieken te zien, zoals machines voor het voor het vormen, vullen, labelen, reinigen, etc. Naar goede gewoonte werkte de organisatie in samenwerking met de partners bovendien een rijkelijk gevuld contentprogramma uit. Vooraanstaande sprekers delen hun kennis en visie over de meest recente tendensen en evoluties. Ook interessant: diverse universiteiten en hogescholen stellen hun curcussen, onderzoeken en projecten voor. Kortom, na een bezoek aan Empack is je kennis weer helemaal up-to-date.

Praktische informatie

Empack 2024 vindt op 17 en 18 september gelijktijdig plaats met Transport & Logistics en Logistic & Industrial Build in Flanders Expo, in Gent. De toegang is gratis na registratie.

De grootste sectorale vakbeurs van het land mag je zeker niet missen. Schrijf je snel in, of reserveer vandaag nog je stand in Flanders Expo.