Arcade Logistiek en Industrie

Arcade Logistiek en Industrie

Over ons

ARCADE zag het levenslicht in 1986 en groeide de voorbije jaren uit tot een veelzijdig en multidisciplinair ingenieursbureau met een gevestigde reputatie. Onze bijna 50 hooggekwalificeerde collega’s hebben eenzelfde mind-set met focus op klantgerichtheid, hoge kwaliteit en doorgedreven flexibiliteit. Zodoende is Arcade in staat om snel en efficiënt in te spelen op de individuele wensen van klanten. Het bewaken van budget en timing is cruciaal voor onze mensen doorheen het volledige ontwerpproces.

ARCADE heeft een ruime ervaring over studies stabiliteit, studies gebouwentechnieken, duurzaamheidsadvies, EPB-verslaggeving, BIM-management & technische omgevingsaanleg. Al deze disciplines worden “in-house” uitgevoerd met eigen ervaren mensen. Zonder onderaannemers garanderen wij zo een vlekkeloze uitvoering & coördinatie van het volledige ontwerpproces. Om dit te bewerkstelligen ontwikkelden wij een eigen 100% BIM-workflow overheen de verschillende disciplines door eigen ontwikkelingen in software en systemen. Door middel van de meest state-of-the art BIM-standaarden & managementtechnieken stroomlijnen we niet alleen alle onderlinge communicatie maar vereenvoudigen we ook de samenwerking met externe constructiepartners.

ARCADE streeft steeds naar een geïntegreerde duurzaamheidsaanpak voor al haar projecten. Een team van ingenieurs modelleurs en duurzaamheidsexperten staat voor u klaar. ARCADE gaat steeds verder dan de klassieke dimensionering van technische installaties. De integratie van hernieuwbare energieën, de optimalisatie van de geselecteerde concepten t.b.v. een maximale energie-efficiëntie en uitmuntende comfort- – en gebruikseisen zijn bij elk design van primordiaal belang. Het vertrekpunt van elke studie zijn de specifieke eisen van elke klant op vlak van comfort, duurzaamheid, budget & vooropgestelde duurzaamheidsevaluaties (BREEM, EPB, WELL). Op basis van een eerste dynamische simulatie wordt de haalbaarheid van diverse duurzame concepten & hernieuwbare energieën, afgetoetst aan het verwachtingspatroon en het voorgestelde budget. Deze elementen blijven een rode draad doorheen het project & zijn de bouwstenen voor verder ontwerp. Wat volgt is een bijzonder doorgedreven ontwerpmethodologie resulterend in een geoptimaliseerd ontwerp dat voldoet een de hoogste standaarden.

Geen enkel gebouw kan overeind blijven zonder een structuur. Een optimale integratie van de structuur in het architecturaal ontwerp is de uitdaging van elke stabiliteit studie . Door het continu zoeken naar creatieve en innovatieve oplossingen zorgt ARCADE ervoor dat een architecturaal idee werkelijkheid wordt. Door een nauwe samenwerking met de klant en de architect vinden wij steeds een optimale oplossing, rekening houdende met het vooropgestelde budget. Elk project is uniek en vergt dan ook een individuele aanpak wat betreft bouwmaterialen en processen.

Wij zetten tot slot onze BIM-expertise in om elk traject van onze klanten overkoepelend te begeleiden en ondersteunen. Onze BIM-consultants gaan samen met de klant op zoek naar het optimale gebruik van BIM voor hun specifieke project. Onze BIM coördinatoren & managers staan in voor de uitwerking van de BIM strategie & de dagdagelijkse uitvoering ervan. Kortom: alle expertise heeft Arcade in huis om ook om project met succes te realiseren!

Contact: Arnaud.serrien@arcade-eng.com

Producten

Nieuws

Vacatures

Contactinformatie

Stuur ons een bericht