ID Logistics Benelux BV

Over ons

ID Logistics is een logistieke dienstverlener met een sterke focus op contract logistiek. Wij zijn gespecialiseerd in alle activiteiten, systemen & innovaties binnen de 4 muren van onze magazijnen. We zijn gestart in 2001 in het zuiden van Frankrijk en vandaag de dag zijn we met 23.000 medewerkers verdeeld over 17 landen, 340 magazijnen en 6 miljoen m2 magazijnruimte. We zijn een expert op het gebied van logistiek voor de consumentenmarkten: e-Commerce, Retail, Food-Retail, FMCG & Consumer Electronics. The consumenten markten zijn snel veranderd de afgelopen jaren en wij zijn ons bewust hoe onzen klanten hierbij te ondersteunen in hun omni-channel reis. Winkels, online, dark-stores, platformen zoals Bol.com & Amazon, outlets, veilingplatformen; wij zijn in staat de beste IT-oplossingen, processen en innovaties in te richten zodat onze klanten al deze sales-kanalen optimaal kunnen benutten. Onze klanten zijn in staat sneller op te schalen, flexibiliteit op het gebied van strategy, sneller te leveren, voorraad consolidatie toe te passen etc.
Onze 4PL Transport Management oplossing is een extra toevoeging aan onze warehouse skill-set. Wij zijn in staat de transportcontracten van onze klanten te managen, het plannen van transport bewegingen, track&trace verzorgen door middel van Delivery Management Systemen. Indien gevraagd kunnen wij de contracten regelen voor onze klanten met de beste transportpartijen in ons netwerk.

ID Logistics Benelux is gestart in 2013 met de overname van de Franse logistiek dienstverlener CEPL. Deze overname bestond uit 1 site in Tilburg, 80.000 m2 voor Sony. Sindsdien zijn we snel gegroeid richting 9 sites in de Benelux met een totaal aantal m2 van 380.000, 140 miljoen omzet en 1600 medewerkers. We hebben verschillende innovatieve oplossingen op onze sites zoals stock-counting by drone, automatische docks, sorters, AS/RS high-bay, VR training modules etc. Een aantal van onze referenties: Maxeda (Brico/Praxis), Mediamarkt, Carrefour, Intratuin, PPG, Makro, Sony, Sodastream etc.

Nieuws

Neem contact met ons op