Case study: Veiligheidsregio Hollands Midden
RAM Mounts Benelux

Case study: Veiligheidsregio Hollands Midden

RAM® Mounts montagesysteem zorgt voor veilig werken in de brandweerauto

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Veiligheidsregio Hollands Midden heeft onlangs geïnvesteerd in nieuwe tablets voor de ca. 140 brandweerwagens. Voor de veilige en flexibele voertuigbevestiging koos de organisatie voor het RAM® Mounts montagesysteem.

Brandweer Hollands Midden zorgt met 1400 collega’s voor de brandveiligheid in het noordwestelijk deel van Zuid-Holland. Een groot gebied met vele gezichten: het duingebied aan de Noordzee, de historische steden Leiden, Gouda en Schoonhoven, het plassengebied, het Groene Hart en de Krimpenerwaard. Het verzorgingsgebied in 786 km2 groot, er wonen ruim 770.000 inwoners.

Om de hulpverlening in goede banen te leiden wordt veel geïnvesteerd in informatie gestuurd optreden. Dankzij de modernste informatie tablets (iPad Pro & iPad mini) met hierop cruciale informatie, kan de brandweer elk incident zo effectief mogelijk bestrijden. Denk hierbij aan incidentinformatie vanuit de meldkamer, geografische informatie over het gebouw en de omgeving, informatie over gevaarlijke stoffen of een app met alle voertuigen met hierbij de aandachtspunten als ze in een voertuig moeten knippen bij een beknelling. Trilbestendige en makkelijk hanteerbare tablethouder

‘Tijdens ons brandweerwerk worden onze tablets onder extreme omstandigheden gebruikt. Bij het rijden naar het incident moet de montage bestand zijn tegen flinke trillingen en stoten. Er mogen geen stroomdraadjes of stekkers los ‘bungelen’. Tegelijk moet het enorm gebruiksvriendelijk zijn; de tablet moet direct uitneembaar en gemakkelijk hanteerbaar zijn tijdens het incident. RAM® bleek voor ons dé oplossing,’ aldus Corné de Zwart, Adviseur Informatiemanagement van Veiligheidsregio Hollands Midden.

De tablets moeten goed beschermd zijn tijdens het gebruik én makkelijk hanteerbaar blijven. RAM® Mounts Benelux bood de perfecte oplossing. Lees het hele verhaal op de website.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht