Il y a un corbeau blanc en chacun, même si on ne le voit pas tout de suite.
VDAB CLA

Er zit een witte raaf in iedereen, ook al zien we dat niet meteen.

De ideale kandidaten zijn vandaag moeilijk of niet meer te vinden. Met de juiste opleiding en ondersteuning kunnen werkgevers nog steeds hun ideale werknemer maken. Zo haal je ook in hen de witte raaf naar boven.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

De krapte op de arbeidsmarkt neemt toe. Nog nooit waren zoveel werkgevers op zoek naar personeel. Nog nooit raakten zoveel vacatures niet ingevuld. De ideale kandidaten zijn vandaag moeilijk of niet meer te vinden. Zij zijn al aan het werk.

Daarom vraagt VDAB aan werkgevers om af te stappen van diploma- en ervaringsgericht denken, en om ook minder voor de hand liggende kandidaten een kans te geven.

Dat kan door de focus te verleggen naar de kwaliteiten (lees: soft skills, persoonlijke vaardigheden) en het potentieel van kandidaten. Met de juiste opleiding en ondersteuning kunnen werkgevers nog steeds hun ideale werknemer maken. Zoek naar de kandidaten met het potentieel om bij te leren via een opleiding of werkplekleren. Zo haal je ook in hen de witte raaf naar boven. VDAB kan daarbij ondersteunen.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht