Peritas – ACEG Energy

Met deze online tool kan iedereen opzoeken welk energielabel een woning heeft

Met een nieuwe online tool kan iedereen voortaan nagaan welk energielabel of welke energiescore een bepaalde woning in Vlaanderen heeft en of die woning überhaupt een geldig EPC heeft. Via de tool “Zoek een EPC” kan je heel eenvoudig zoeken op adres

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Wie zijn huis of appartement wil verkopen of verhuren, moet sinds 2008 een energieprestatiecertificaat (EPC) kunnen voorleggen. Op basis van het label of de score die in dat document staat, weten kandidaat-kopers of -huurders hoe energiezuinig of -verslindend de bewuste woning is.

Sinds deze week kan je ook eigenhandig controleren of het gecommuniceerde EPC daadwerkelijk klopt. Iedereen kan deze informatie raadplegen via “Zoek een EPC”, een nieuwe online tool van het Vlaams Energie – en Klimaatagentschap.

“Geregeld zien we dat verouderde of zelfs – gelukkig slechts uitzonderlijk – vervalste EPC’s worden gecommuniceerd. Via de online tool kan het EPC-label nu gedubbelcheckt worden”, legt Samir Louenchi, administrateur-generaal van het VEKA, de bestaansreden van de tool uit.

Als je in de tool het adres van een gebouw ingeeft, kom je meteen te weten welk energielabel de woning heeft en of die woning überhaupt een geldig energieprestatiecertificaat heeft. Je kan overigens ook zoeken op certificaatnummer of EPB-dossiernummer.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht