Conception et réalisation d’un transstockeur pour Lineage Logistics.
ACONSTRUCT

Ontwerp en realisatie hoogbouwmagazijn voor Lineage Logistics.

Echter dankzij een grondige kennis van de Franse regelgeving en de ‘out of the box’ mentaliteit van Aconstruct slaagden we erin om de lokale overheid te overtuigen om een bouwvergunning te verlenen voor de volledige oppervlakte van het terrein.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

⦿ Hoogte: 34m
⦿ Hoogbouwmagazijn 11 300m²
⦿ Laagbouw 2400m²
⦿ Betonstructuur
⦿ Geautomatiseerd
⦿ Stockage negatieve temperatuur (-25°C)
⦿ Capaciteit stockage : 61 400 paletten

In voorbereiding van een toekomstige uitbreiding kocht Lineage een aangrenzend stuk land waarop het volgende magazijn zou komen te staan. Het oorspronkelijke idee was om slechts op een gedeelte van het terrein te bouwen gezien de geldende regelgeving in Frankrijk.
Echter dankzij een grondige kennis van de Franse regelgeving en de ‘out of the box’ mentaliteit van Aconstruct slaagden we erin om de lokale overheid te overtuigen om een bouwvergunning te verlenen voor de volledige oppervlakte van het terrein. Met deze visie en strategie kon Aconstruct aan Lineage Logistics een groter uitbreidingsproject aanbieden dan oorspronkelijk gedacht.

Het resultaat ?

Een geautomatiseerd hoogbouwmagazijn (34m) met negatieve temperatuur met een totale oppervlakte van 18 000m² en een opslagcapaciteit van 61.400 paletten. Bij het technisch ontwerp van het gebouw rekende Aconstruct op zijn diepgaande expertise op het gebied van logistieke processen om een performant en energiezuinig gebouw te kunnen bouwen. Om de materiaalstromen te optimaliseren is Aconstruct daarnaast ook tussengekomen bij de implementatie van diverse automatiseringssystemen.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht