Serge Gregoir, CEO EUTRACO: “Transport & Logistics is één groot logistiek feest!”

Eutraco_Container

Serge Gregoir, CEO EUTRACO: “Transport & Logistics is één groot logistiek feest !”

Met een stand van 200m² is de bekende logistieke speler EUTRACO de grootste standhouder op Transport & Logistics Antwerpen 2023. “Deze beurs is dé uitgelezen kans om op drie dagen veel van onze klanten en partners te zien, dus halen we alles uit de kast”, aldus Serge Gregoir CEO en eigenaar van EUTRACO.

De goede samenwerking tussen Easyfairs en EUTRACO gaat al verschillende jaren mee. Volgens Serge is het mede dankzij die verstandhouding dat hun stand vanaf de eerste deelname in 2020 telkens een succes is. “We zijn een vernieuwend bedrijf en dat willen we ook uitstralen met onze stand. Easyfairs voorzag ons van bij het begin van een goede standplaats en gaf ons de nodige vrijheid om die creatief vorm te geven. Dit alles maakte van die eerste keer, en alle volgende edities, een groot succes.

In 2022 vond Transport & Logistics in Gent plaats. Dat was voor EUTRACO een speciale gelegenheid, aangezien ze net geïnvesteerd hadden in die regio met de uitbouw van een logistieke campus van maar liefst 75.000 m2. Voor hen was het dus belangrijk om daar aanwezig te zijn. Hoewel de naamsbekendheid van de beurs in Gent nog niet zo groot was als die van Antwerpen, gaf EUTRACO toch een sterke invulling aan de beurs. “We voegden twee standen aan de inkom samen tot één grote stand. Op die manier kregen alle bezoekers een uitstekende kans om kennis te maken met onze top collega’s. De opkomst, voor een eerste editie, was vanzelfsprekend minder groot dan in Antwerpen, maar de kwaliteit was top. De beurs bracht ons concrete business. We zullen de komende jaren zeker ook aanwezig zijn op T&L Gent.

EUTRACO als gangmaker van Transport & Logistics Antwerpen

Ook in oktober 2023 is EUTRACO van de partij op T&L Antwerpen. En gezien het historisch succes van de beurs investeren ze dit jaar opnieuw stevig in hun stand. Dat mag geen verrassing zijn aangezien EUTRACO stiekem gezien wordt als een gangmaker van de beurs. “Als exposant investeren we graag in die elementen die een positieve impact geven op het karakter en de uitstraling van de beurs. Denk aan de kwaliteit van de infrastructuur, de catering, marketing, enz.”

De basis voor een goede beurs is de sfeer die er heerst. T&L is een event waarbij je mensen een beleving moet geven. Je wil dat ze naar huis met goede herinnering. “We kunnen gelukkig rekenen op een solide partnership met Easyfairs waarin we mekaars belangen begrijpen en versterken.”

Menselijk contact boven alles

Zelfs in tijden van online vergaderen en remote werken blijft EUTRACO veel belang hechten aan face-to-face contact. “Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat het belangrijk is om persoonlijk contact te houden met klanten en partners. Een beurs zoals T&L is hier voor de uitgelezen plek.

Wat doet EUTRACO?

EUTRACO is historisch vooral gekend als transportonderneming, vandaag zijn ze getransformeerd tot een totaal logistiek dienstverlener. Ze ontzorgen bedrijven voor alle facetten van de supply chain denk aan: warehousing en logistiek, import/export, douane afhandeling, transport.

EUTRACO is wat men noemt een asset heavy bedrijf. Dat wil zeggen dat ze werken met eigen warehouses, eigen materiaal, eigen vrachtwagens. Ze doen een beperkt beroep op derde partijen om zo een gecontroleerde dienstverlening te kunnen garanderen aan de klanten.

Waarin onderscheidt EUTRACO zich?

  1.  Ze beschikken over logistieke capaciteit op strategische locaties aangezien ze steeds vanuit de visie grote campussen ontwikkelen.
  2.  Het bedrijf combineert het DNA en ‘can-do’ van een familiaal bedrijf met de solide werking van een grote corporate. Een combinatie die gesmaakt wordt door veel klanten.
  3.  70% van het personeelsbestand is aangeworven in de laatste drie jaar. Zo combineren we onze roots van 1967 met de spirit van een jonge dynamische groep. Op die manier belichaamt het team één van onze kernwaardes, passie, elke dag weer aan de klant.
  4. Het bedrijf levert een totaalontzorging in de logistieke keten zodat de klant kan focussen op zijn of haar core-business.