Topcats B.V.

2000e revisie bij Topcats is een feit

Duurzame behandeling levert grote kostenbesparing op

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Onlangs voerde Topcats de 2000ste revisie uit sinds de start in 2015. VDL Bus & Coach Service Tilburg, welke al jaren klant is leverde een Euro 6 Iveco Stralis uitlaat aan van een VDL stadsbus welke met een motormanagement storing binnen gekomen was. Dinsdag 26 september jl. werd het systeem na revisie persoonlijk door salesmanager Reinier Pen teruggebracht naar VDL Bus & Coach Service Tilburg en overhandigd aan Wouter Dijstelbloem, Manager Servicenetwerk.

Als een systeem bij Topcats binnenkomt, wordt deze standaard opengehaald voor een eerste inspectie.
‘Na het ophalen van het systeem bleken er NOx problemen en AdBlue-kristalisatie,’ aldus salesmanager Reinier Pen.

DUURZAME WERKWIJZE EN KOSTEN BESPAREND

Bij het reinigen en reviseren worden onderdelen zoals de behuizing van het uitlaatgasnabehandeling systeem hergebruikt. De levensduur van je katalysator wordt hierdoor verlengd, waardoor er minder productie van nieuwe katalysatoren nodig is. Daarmee verminder je ook de impact op het milieu. Bovendien zorgt een optimaal werkend uitlaatsysteem ervoor dat je voertuig minder schadelijke stoffen uitstoot en voldoet aan de steeds strenger wordende milieunormen.

De Euro 6 Iveco Stralis is uitgebreid onderhanden genomen in de Topcats werkplaats in Lelystad. Hierbij is de DOC-katalysator en het roetfilter gereinigd en is de SCR-katalysator volledig gereviseerd. Dit laatste houdt in dat er nieuwe katalysatoren in de bestaande behuizing worden geplaatst. De klant heeft als voordeel dat een revisie een kostenbesparing tot 80% oplevert ten opzichte van de aanschaf van een nieuw uitlaatgasnabehandelingssysteem.

“Voor een gereduceerd tarief wilden we dit zeker eens proberen en tot nu toe is dat goed bevallen”
Wouter Dijstelbloem.

In Tilburg is het systeem weer in de voorraad opgenomen en wordt het een deze dagen weer onder een bus gemonteerd.
‘Op deze manier behouden we een eigen voorraad en zorgen we dat voertuigen niet lang stil hoeven te staan,’ aldus Wouter.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht