Miretti Benelux

Atex Conversion of Diesel Stage V Forklift Trucks

Miretti Innovative Solutions follow the last generations technologies when Innovation “calls” Innovation

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

De Miretti Groep is de uitdaging aangegaan om fase V-dieseltrucks met turbomotor en gecombineerde DOC-filter (dieseloxidatiekatalysator) + DPF (antipartikelfilter) veilig te laten werken in gevaarlijke zones. In een fase van wereldwijde energietransitie, zoals de fase die we nu meemaken, vereist de transportmarkt de mogelijkheid om vorkheftrucks met dieselmotor te gebruiken die altijd “groener” en performanter zijn. Om in explosiegevaarlijke omgevingen te kunnen werken, moeten deze machines explosieveilig worden beschermd voor veilig gebruik in gebieden met Atex-classificatie, terwijl ze hun oorspronkelijke classificatie op het gebied van emissies behouden. Dit is de uitdaging van de markt.
De technische studie en het operationele werk in de productie hebben het mogelijk gemaakt om ombouwoplossingen te implementeren die voldoen aan de emissiegrenzen, prestaties en ergonomie van de machine, waardoor deze veilig is en volledig in overeenstemming met de Atex-richtlijn. Op dit moment kan Miretti gemakkelijk fase V dieseltrucks ombouwen voor Atex Zone 1 en 2 en met T1,T2,T3 temperatuurklassen tot, dus, ontbrandingstemperaturen niet lager dan 200°. Zoals bij elk innovatief project dat door de Groep wordt ondernomen, wordt ook in dit geval het onderzoek voortgezet en staat de werktafel bij Miretti altijd open.
Tijdens de fasen van de explosieveilige ombouw worden thermische tests uitgevoerd op alle hete punten van de truck om de gekozen technische oplossing te verifiëren en aan te passen, ook op basis van de specifieke behoeften van de machine en eventuele problemen die worden gedetecteerd. De originele onderdelen van de uitlaatlijn blijven behouden, zonder dat ze vervangen hoeven te worden. Het CoatEx-systeem, gepatenteerd door Miretti, is een van de oplossingen om de oppervlaktetemperaturen te beperken en onder de kritische temperaturen te blijven die vereist zijn voor de conversie.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht