Digitalisering brengt Van der Meulen meer efficiency, duurzaamheid en klanttevredenheid
CaptureTech

Digitalisering brengt Van der Meulen meer efficiency, duurzaamheid en klanttevredenheid

"We besparen zo’n 20 uur per week aan orderpicktijd"

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Van der Meulen is een groothandel, importeur en distributeur van hoogwaardig speelgoed. In 2021 riep Van der Meulen de hulp in van CaptureTech. Sindsdien werken ze met Memor 10 handscanners van Datalogic en draagbare ProGlove barcode scanners. Bovendien is het hele magazijn voorzien van snelle en betrouwbare wifi en zijn ze over op nieuwe orderpicking-software. Het resultaat? Een besparing van twintig uur per week aan effectieve orderpicktijd, een aanzienlijke kostenreductie omdat er minder flexibele arbeidskrachten nodig zijn én veel minder papierverbruik.

Anne Bijlsma is als manager operations nauw betrokken bij deze automatiseringsslag. “Wij leveren al 140 jaar speelgoed en dat doen we al 140 jaar goed. Toch werd het tijd voor modernisering. Directe aanleiding was het betrekken van een nieuw distributiecentrum dat we zo efficiënt mogelijk wilden inzetten. Bovendien wordt ons klantenbestand, en daarmee onze orders, steeds diverser. We verzorgen kleine en ook heel grote orders. Soms met veel dezelfde artikelen, maar vaak ook met veel verschillende. Een behoorlijk complex logistiek proces dus.

Van alle inzendingen is CaptureTech uiteindelijk als winnaar uit de bus gekomen. “Ze begrepen vanaf dag één hoe onze logistiek in elkaar steekt en hoe complex onze orderstromen kunnen zijn,” zegt Bijlsma. “Het team van CaptureTech kwam direct met toepasbare oplossingen. Ze vonden een optimale voorbereiding net zo belangrijk als wij, zowel op technisch als op menselijk vlak.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht