E-Commerce
Stream Software N.V.

E-Commerce

Koopt u als privépersoon weleens niet-EU-goederen aan via internet, dan moeten deze E-Commerce goederen langs de Douane. Dit gaat vanaf 1/7/2021 via de nieuwe E-Commerce aangiftemodule van Stream Software: H7(BE), DECO(NL), LVC (LUX).

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Wat is E-Commerce?
Heel kort gezegd: Koopt u als privépersoon weleens iets via internet, dan is dat E-Commerce. Komen deze goederen vervolgens van buiten de Europese Unie naar u toe, dan moeten deze goederen langs de Douane. Welnu, dit gaat vanaf 1/7/2021 via de nieuwe E-Commerce module.

Stream Software stelt een nieuwe aangifte module beschikbaar binnen een nieuw online portal voor heel de Benelux: H7(BE), DECO(NL), LVC (LUX).

Waarom een nieuwe procedure voor E-Commerce?
Er was altijd een ongelijk speelveld in de Europese Unie waarbij webshops, bijv. uit niet-EU-landen, vrijstelling kregen van btw en invoerrechten voor zending van lage waarde (lees: niet meer dan €22). Dit voordeel was er niet voor producenten van gelijkaardige producten in Europa, ze konden niet profiteren van lage lonen op de fabricage en de vrijstelling van btw en andere heffingen.

De nieuwe regels zorgen ervoor dat iedereen btw gaat betalen op goederen die gekocht worden via een webshop. Vanaf 1/7/2021 verdwijnt de btw-vrijstelling voor de invoer deze goederen.

Er ontstaat een uniforme btw-regeling voor grensoverschrijdende leveringen van goederen en diensten.

Hoe gaat het in zijn werk?
Vanaf 1 juli 2021 kunnen goederen bedoeld in artikel 143bis van Verordening (EU)2015/2446 van niet meer dan €150 aangegeven worden via de nieuwe ‘super reduced data’ set H7. Deze dataset mag worden gebruikt voor aangiftes van goederen die voldoen aan artikel 23 of 25 van Verordening(EG) 1186/2009 en waarvoor géén accijnzen, verboden of beperkingen gelden.

In het systeem kunnen de volgende aangiften voor het vrije verkeer worden gedaan:
– Volgens de normale procedure specifieke dataset (SRD);
– In het kader van de bijzondere regeling voor afstandsverkopen van uit derde landen ingevoerde goederen (Invoerregeling/iOSS);
– In het kader van de bijzondere regeling voor de aangifte en de betaling van btw bij invoer (Special Arrangement).

Contactinformatie

Stuur ons een bericht