Transport & Logistics pakt uit met een sterke lading content

Conferenties TLA2019 sfeerbeeld

Transport & Logistics pakt uit met een sterke lading content

Het programma van Transport & Logistics (17-18-19 oktober in Antwerpen) oogt boeiender en vollediger dan ooit! Wil je alles weten over bv. groene logistiek & supply chain, logistiek vastgoed (nieuw!), de war for talent of de uitdagingen in de internationale handel? Kom langs! Alle expertise onder één dak in een gezellig kader, dat vind je alleen hier.

Conferenties en debatten

Op de Transport & Logistics beurs vind je een uitgebreid aanbod van netwerkmomenten, conferenties en debatten met experten. Een greep uit het programma:

Netwerken, zie je?

Zeg nu zelf, je wil als logistiek professional het grootste netwerkevent (300 exposanten en 10.000 bezoekers) voor de transport- en logistieke sector toch niet missen?

Enkele netwerkmomenten:

Nieuw: eComHub paviljoen

In het hart van de beurs vind je het eComHub paviljoen: alle systemen en innovaties specifiek voor e-commerce logistiek komen op één centrale plek. Tijdens de eComTalk op donderdag 19 oktober zullen bekende sprekers uit binnen- en buitenland succesverhalen presenteren. Be there!

Opener: Business@breakfast

Klimaatdoelen, veranderende eisen van consumenten en strengere regels duwen onze logistiek en supply chains in de richting van groenere praktijken. Over de noodzaak van ‘green logistics & supply chains’ kruisen de panelleden spreekwoordelijk de degens tijdens Business@breakfast van KMOinsider, traditioneel het startschot van de beurs. Enkele gespreksitems:

Wat is green logistics?

Volgens de definitie streeft ‘green logistics’ ernaar om het energieverbruik, de afvalproductie en het gebruik van gevaarlijke stoffen te verlagen om de gevolgen voor het milieu te beperken. Maar is deze definitie niet te eng? Hoe definiëren de panelleden de term?

Is vergroening gemakkelijk in logistiek en transport?

Interessante vraag: zijn transport en logistiek makkelijk te vergroenen? Een vrachtwagen die uren moet halt houden om zijn batterijen weer op te laden, dat werkt niet. Ook in de binnenvaart is het niet eenvoudig. We zijn benieuwd naar de mening van de panelleden hierover en oe ze de rol van overheid inschatten!

Hierbij ook: er zijn steeds meer transport- en logistieke bedrijven die echt hun koolstofvoetafdruk willen verkleinen en hun milieu-impact beperkt willen houden. Maar hoe hard blijft het kostenplaatje doorwegen? Wordt ‘groen’ niet steeds meer een verkoopargument ?

Ketenvisibiliteit in supply chain

Panellid Catrien Scheers pleit voor een zichtbare supply chain met een universeel label. “Het zou fantastisch zijn als er een universeel SDG productlabel zou ontstaan,” aldus Catrien. “Dit label maakt de hele levenscyclus van een product transparant vanaf de bron tot bij de consument.” Een interessante oefening die we graag voorleggen aan het panel.

Kom alles over ‘green logistics & supply chains’ te weten tijdens het KMOinsider Business@breakfast op dinsdag 17/10 (vanaf 8u30, ontbijt voorzien). Stel gerust je vraag aan de experten!

Deelnemers:
Thierry Van Elslander, Professor Universiteit Antwerpen en AMS
Catrien Scheers, CEO Fast Lines Belgium
Albert-Jan Ars, Commercial Manager Port Operations Katoen Natie
Pierre Deraedt, Public Affairs Philip Morris Intl